Filet z pražmy, petrželkový brambor (2 P)
Ingredience:
Pražma královská (400 g), citronová šťáva, sůl, petrželka, bylinky (tymián, rozmarýn).
Postup přípravy:
Pražmu omyjeme, osušíme a osolíme. Pokapeme citrónovou šťávou a přidáme bylinky na ryby (rozmarýn, tymián). Položíme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Na talíři dozdobíme petrželkou.
Pečený pstruh, dušená brokolice (4 P)
Ingredience:
Pstruh (480 g), olivový olej (28 g), máslo (28 g), pepř, sůl, citrón (1 ks), brokolice.
Postup přípravy:
Pstruha omyjeme, z vnitřní strany osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do něho plátky másla. Zabalíme do alobalu a necháme péct. Mezitím omyjeme brokolici, rozdělíme ji na růžičky a dáme restovat na rozehřátý olej. Po chvíli podlijeme a ještě drobet dusíme. Podáváme společně s rybou.